Λασάνη 12, Θεσσαλονίκη/Καλαμαριά. TK. 55134
Λασάνη 12, Θεσσαλονίκη/Καλαμαριά. TK. 55134

In vitro VS In vivo – Μύθοι και Αλήθειες

In vitro VS In vivo – Μύθοι και Αλήθειες

Γράφουν ορισμένοι ειδικοί:

 

Μύθος:

Η υδροθεραπεία παχέος εντέρου «ξεπλένει» τους καλούς μικροοργανισμούς και διαταράσσει την ισορροπία του μικροβιώματος.

Αλήθεια:

Αυτό συμβαίνει μόνο στον πειραματικό σωλήνα του εργαστηρίου “in vitro” και όχι  στον ζωντανό οργανισμό “in vivo”. Στην πραγματικότητα η υδροθεραπεία παχέος εντέρου «ξεπλένει» τα κόπρανα, τις τοξίνες, και την περίσσεια των παθογόνων μικροοργανισμών, κι επιτρέπει στους ζώντες να επανέλθει η ισορροπία του μικροβιώματος. Το εάν χρειάζεται ο οργανισμός μας περαιτέρω ενίσχυση, διαβάστε το άρθρο μου «Μεταμόσχευση προβιοτικών».

 

Μύθος:

Η υδροθεραπεία παχέος εντέρου «ξεπλένει» τον οργανισμό του ανθρώπου από τους απαραίτητους ηλεκτρολύτες.

Αλήθεια:

Καμία σχέση, αυτό συμβαίνει μόνο στην διάρροια.

 

Μύθος:

Η υδροθεραπεία παχέος εντέρου δημιουργεί αφυδάτωση.

Αλήθεια:

Καμία σχέση, αυτό συμβαίνει μόνο στην διάρροια, με την υδροθεραπεία παχέος εντέρου έχουμε ακριβώς το αντίθετο δηλαδή, ενυδάτωση του οργανισμού.

 

Μύθος:

Η υδροθεραπεία παχέος εντέρου δημιουργεί το «τεμπέλικο» έντερο.

Αλήθεια:

Η υδροθεραπεία παχέος εντέρου «του ανοιχτού τύπου μόνο, κι όχι του κλειστού τύπου» επανεκπαιδεύει φυσιοθεραπευτικά τις περισταλτικές κινήσεις του εντέρου και «θεραπεύει» το τεμπέλικο έντερο. Στο asclepeo έχουμε μόνο του «ανοιχτού τύπου» σύστημα υδροθεραπείας παχέος εντέρου.

 

Μεταμόσχευση προβιοτικών;

Γνωρίζουμε πως οι επιλογές για την αναζωογόνηση της εντερικής μικροχλωρίδας μας περιλαμβάνουν την κατανάλωση γαλακτοκομικών τροφών που έχουν υποστεί ζύμωση, όπως γιαούρτι, κεφίρ ή λαχανικά που έχουν υποστεί ζύμωση, αλλά δυστυχώς…….

Ελάχιστα φιλικά βακτήρια φτάνουν στο έντερο διότι καταστρέφονται από τα οξέα του στομάχου. 

Η υπερβολική χρήση αντιβιοτικών και η κατανάλωση τροφών με συντηρητικά, προκαλούν τη γήρανση του μικροβιώματος,

Όπως επίσης και η «κοπρόσταση» δηλαδή οι μη κανονικές σε συχνότητα και αποτέλεσμα κενώσεις του παχέος εντέρου μας, επιβαρύνουν πολύ σημαντικά την υγιή σύσταση του μικροβιώματος μας.

Η πραγματική ηλικία ενός ατόμου επηρεάζει θεμελιωδώς την κατάσταση των εντέρων του. 

Κατά τη διάρκεια της ζωής του ανθρώπου, το ποσοστό των φιλικών βακτηρίων που επηρεάζουν την υγεία και το ανοσοποιητικό μας μπορεί να μειωθεί έως και εκατό χιλιάδες φορές. 

Η γήρανση του ανθρώπου και ο αυξημένος κίνδυνος θανάτου καθορίζονται καθοριστικά από τα εντερικά βακτήρια. 

Η σύνθεσή τους αλλάζει αρκετά σημαντικά κατά τη διάρκεια της ζωής. Π.χ. Τα Bifidobacteria, τα οποία συχνά αναφέρονται ως «βακτήρια της αιώνιας νεότητας», είναι συνήθως έως και 90 τοις εκατό στα βρέφη, αλλά στην περίπτωση ενός ηλικιωμένου ηλικίας 70 ετών, ο αριθμός τους μειώνεται στο ένα χιλιοστό του τοις εκατό. 

«Αυτή είναι μια σημαντική ανακάλυψη στον προσδιορισμό της πραγματικής ηλικίας ενός ατόμου», εξηγεί ο Petr Ryšávka, επικεφαλής της έρευνας στη Medi Pharma Vision. 

«Χάρη στη μοριακή-βιολογική ανάλυση, μπορούμε να προσδιορίσουμε εάν, για παράδειγμα, οι τριαντάριδες είναι στο επίπεδο ενός ηλικιωμένου 90 ετών λόγω διαταραχής του εντερικού μικροβιώματος».

 «Χάρη στη μοριακή-βιολογική ανάλυση, μπορούμε να προσδιορίσουμε:

Στο γαστρεντερικό μας όπως η νόσος Crohn και η ελκώδης κολίτιδα, IBD, το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου-σπαστική κολίτιδα, IBS), την κοιλιοκάκη, τον καρκίνο του παχέος εντέρου καθώς και συμπτώματα όπως δυσκοιλιότητα, διάρροια, μετεωρισμός κλπ, που δεν εντάσσονται σε κάποιο από τα παραπάνω νοσήματα. 

 Στο ανοσοποιητικό μας όπως είναι η ατοπική δερματίτιδα, άσθμα, ρινίτιδα κλπ και και την ρευματοειδή αρθρίτιδα, την ινομυαλγία, την ψωρίαση, τον σακχαρώδη Διαβήτης τύπου Ι και άλλα χρόνια νοσήματα.

 Στο νευρικό μας όπως είναι οι διαταραχές του αυτιστικού φάσματος, η σκλήρυνση κατά πλάκας, οι διαταραχές της διαθέσεως, ενώ μπορεί να δώσει λύσεις πρόληψης και σε νοσήματα όπως Parkinson και Alzheimer.

 Στην παχυσαρκία το μεταβολικό σύνδρομο, ο σακχαρώδης διαβήτης τύπου 2, η μη-αλκοολική λιπώδης διήθηση του ήπατος και η αθηροσκλήρωση.

 

Απευθύνεται σε ανθρώπους που:

Αντιμετωπίζουν χρόνια προβλήματα υγείας, κι αναζητούν τη βέλτιστη υγεία με φυσικούς τρόπους ή θέλουν να προλάβουν την εμφάνιση νοσημάτων του σύγχρονου τρόπου ζωής, με εύκολο, ανώδυνο, και μη-επεμβατικό τρόπο εκτίμησης του εντερικού μικροβιώματος καθώς και των λειτουργιών του συνόλου της εντερικής λειτουργίας.

 Ανακαλύψετε τις πραγματικές αιτίες των προβλημάτων που σας απασχολούν και δώστε αιτιολογική λύση.

Επίσης μπορείτε να μετρήσετε τις αλλαγές που πραγματοποιούνται στο μικροβίωμα και τη λειτουργία του εντέρου σας, μετά από θεραπευτικές παρεμβάσεις.

Το Πανεπιστήμιο Masaryk μελετά το μικροβίωμα και τις επιπτώσεις του στην ανθρώπινη υγεία, όπως ο καρκίνος του παχέος εντέρου κλπ, αλλά μπορεί επίσης να προβλέψει τον κίνδυνο μιας σειράς ασθενειών, συμπεριλαμβανομένων των θανατηφόρων. 

Η πιο σύγχρονη μορφή αναζωογόνησης μικροβιώματος βασίζεται σε μια εξατομικευμένη προσέγγιση για τον εμπλουτισμό του εντερικού μικροβιώματος με προβιοτικά βακτήρια.

Χάρη στην έγκαιρη ανίχνευση μιας μεγάλης απόκλισης μεταξύ της ονομαστικής ηλικίας ενός ατόμου και της ηλικίας του μικροβιώματος του, η δυσμενής τάση μπορεί να σταματήσει και να αποτραπούν θανατηφόρες συνέπειες με την……………«μεταμόσχευση προβιοτικών» μετά την υδροθεραπεία παχέος εντέρου.

 

Νικόλαος Βρούσγος

Team Asclepeo

𝘙𝘦𝘴𝘵𝘰𝘳𝘦 𝘺𝘰𝘶𝘳 𝘸𝘦𝘭𝘭𝘣𝘦𝘪𝘯𝘨. 𝘒𝘦𝘦𝘱 𝘺𝘰𝘶𝘳 𝘸𝘩𝘰𝘭𝘦𝘴𝘰𝘮𝘦𝘯𝘦𝘴𝘴.⁣⁣⁣⁣

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – -⁣⁣⁣⁣

📌Για πληροφορίες & ραντεβού:⁣⁣⁣⁣

⁣⁣ 2310 456 645⁣⁣⁣⁣

📍Λασσάνη 12, Καλαμαριά⁣⁣⁣⁣